Op weg naar een gezonder leven

Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Zo draagt het bij aan een gezond gewicht en vermindert de kans op bepaalde ziektes, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde typen kanker. Ook kan het stress verminderen en een depressie of burn-out voorkomen. 

Meestal wordt medicatie ingezet om aandoeningen of ziektes te behandelen. De klachten worden minder, maar de onderliggende oorzaken worden niet weggenomen en is er grote kans op ongewenste bijwerkingen.

Het gevolg is dat mensen afhankelijk worden van medicatie, terwijl je met een gezonde leefstijl zelf de regie houdt zonder negatieve bijwerkingen. Zo kunnen veel mensen met een hoge bloeddruk en diabetes type 2 hun medicijnen minderen of zelfs helemaal afbouwen.

DUS.....

Kun je wel wat hulp gebruiken van een directe Leefstijlcoach met humor, maar die streng is als het werk het vraagt? Neem dan zeker contact op met mij!

Voor wie?

Voor iedereen die wil werken aan zijn fysieke en mentale gezondheid en dit wil verbeteren en daar ondersteuning bij nodig heeft.

Gedragsverandering

Het aanleren van gezonde(re) gewoontes is moeilijk en kost tijd. Het vergt planning, aandacht en bewustzijn. En vooral volhouden.

Om nieuwe gewoontes  vol te houden is het belangrijk om veranderingen in je leefstijl in kleine stappen door te voeren.  Door een traject aan te gaan van een langere periode is de kans van slagen veel groter en investeer je duurzaam en verantwoord in je gezondheid. Bij Burn-out of stress vraagt dit soms nog meer of iets anders, daar kom ik om de hoek kijken.

specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in Fibromyalgie en kan je helpen om ook met Fibromyalgie te werken aan je doelen en wensen. het kan je kwaliteit van leven ontzettend verbeteren, ook al denk je inmiddels dat niets meer werkt. ik spreek uit ervaring!