Energetisch Morfologische Bloedtest/ EMB test

EMB test

Wil je nog een stap verder? Een kijkje in het bloed geeft een beter beeld van het totale plaatje. Met een EMB (Energetische Morfologische Bloedtest) bloedtest krijg je inzicht in reguliere waarden (zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen), maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere:  

 • Vitaminen- en mineralentekorten 
 • Darm- en leververstoring 
 • Vrije radicalen en toxiciteit 
 • Virale en bacteriële belasting 
 • Pancreasinsufficiëntie 
 • Hormoonbalans 


op basis van deze inzichten krijg je een concreet verslag met aanbevelingen qua voeding, suppletie en leefstijl, om de balans te herstellen.

Werkwijze EMB-test

De kwaliteit van het bloed kan je hele systeem beïnvloeden en ons daarom juist ook zoveel inzichten geven. Een eenvoudige en voordelige methode om bloed te beoordelen is via de EMB test. Reguliere bloedtesten kunnen diverse factoren aan het licht brengen, zoals ijzertekort en infecties. De EMB test heeft echter een andere benadering van bloedonderzoek voor een nog uitgebreider inzicht in je gezondheid.

De vingerprik afspraak duurt maar 20 minuten. De test kun je thuis zelf afnemen terwijl ik je via videocall help of je komt naar de praktijk waar ik de test afneem. Tevens vraag ik je een intakeformulier in te vullen. We maken dan gelijk een vervolgafspraak (meestal na 3 weken). Tijdens dit consult van 60 minuten bespreken we het intake formulier dat je hebt ingevuld en de uitslag van de bloedtest. Na het consult krijg je een compact plan van aanpak waarin alles staat wat je nodig hebt.

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN EMB TEST?

De kosten van de bloedtest zijn €199. Hier zitten de kosten in van de afname, de test zelf, de verzendkosten en de onderzoekskosten van het laboratorium. De kosten van het consult van 60 minuten en het plan van aanpak dat je van mij krijgt. Dit is alleen voor clienten die al in behandeling zijn bij mij, ben je een nieuwe client zal alleen het adviespakket worden aangeboden.

Wat houdt de EMB test in?

Een EMB bloedtest is een aanvulling op de anamnese die ik bij je afneem. 
Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme. Het laboratorium analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau, anderzijds analyseren we op energetisch niveau.

Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese en Ayrvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische kant.

Meten is weten

Ons bloed is in feite het transportsysteem van ons lichaam. Dagelijks stroomt de vloeistof duizenden keren rond door onze bloedvaten. Het vervult een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar de juiste organen en cellen. Daarnaast is het onze interne temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem.

De kwaliteit van het bloed kan dus je hele systeem beïnvloeden en ons daarom juist ook zoveel inzichten geven. Reguliere bloedtesten kunnen diverse factoren aan het licht brengen, zoals ijzertekort en infecties. De EMB test heeft echter een andere benadering van bloedonderzoek voor een nog uitgebreider inzicht in je gezondheid.

EMB test in de praktijk

Wil jij ook meer inzicht in welke voedingsstoffen je mogelijk tekort komt of welke verstoringen en belastingen aan je klachten ten grondslag liggen? De EMB test voorziet je van uitgebreide informatie om gericht het zelfherstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Op basis van deze inzichten krijg je een concreet verslag met aanbevelingen qua voeding, suppletie en leefstijl, om de balans te herstellen.

Dit doe ik altijd in een consultgesprek, dus het is bij clienten die ik nog niet in behandeling heb niet mogelijk dit zonder persoonlijke toelichting en uitleg af te nemen. de prijs voor een losse test geldt dus alleen bij een eventuele herhaaltest in een lopend traject.

Orthomoleculair adviespakket incl EMB test

Wat krijg je in dit advies?

 • Online intake-formulier.
 • Een EMB bloedtest (t.w.v. €199,-) voorafgaand aan de gesprekken. Deze krijg je vooraf thuis opgestuurd, kun je zelf afnemen en doorsturen naar het laboratorium. Na 3 weken nemen wij in het eerste gesprek de uitkomsten met je door. 
 • Een live intakegesprek van 90 minuten.
 • Een op maat gemaakt advies op basis van jouw intakeformulier. Dit advies wordt helemaal met je doorgesproken.
 • Een live of online evaluatiegesprek van 30 minuten
 • Een verslag na afloop van je gesprekken.

Het tarief voor dit pakket is € 299,-. 

Tijdens het tweede gesprek wordt besproken welk vervolgtraject voor jou geschikt is. 

 

 

Disclaimer

De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: Voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.